Meter of peter vragen op een originele manier

Meter of peter vragen

Wanneer jullie een kindje verwachten, is het kiezen van een meter en peter een belangrijke taak waar jullie als ouders voor staan. Of jullie nu kiezen voor twee meters of twee peters, voor eentje van elk of zelfs meerdere personen... het kan allemaal tegenwoordig! Maar hoe je het draait of keert: het zijn personen die jullie graag zien en deel uit zullen maken van het leven van je kindje. Het is dus een weloverwogen beslissing en best spannend om die beslissing te gaan meedelen... 

Maar hoe vraag je nu op een speciale, originele manier jullie verkozen meter of peter voor je kindje? Ik verzamelde enkele leuke ideetjes die jullie misschien kunnen inspireren.

10 ideetjes op een rij

  1. Handig verrassingsdoosje  
  2. Hartverwarmend gedichtje 
  3. Persoonlijke brief 
  4. Ballon of ballonnen 
  5. Speciaal fotoalbum
  6. Originele video
  7. Gepersonaliseerde fles 
  8. Tof cadeau op het lijf geschreven
  9. Zoet...altijd goed 
  10. Schattige babykleertjes

1. Handig verrassingsdoosje

Overal kan je leuke kistjes, doosjes of potjes vinden! Dit kan in alle maten, vormen, geuren en kleuren... jullie kennen de toekomstige meter of peter het best! Zoek eentje dat jullie aanspreekt en verwerk of verstop hierin de vraag of de persoon in kwestie meter of peter wil worden. Dit kan ook met onze mooie houten doosjes met vraag voor meter of peter waar je nog een leuke persoonlijke touch aan kan geven. Je kan de vraag bijvoorbeeld nog even verstoppen op de bodem van het doosje onder de lievelingssnoepjes van meter of peter. Het leuke aan een kistje, doosje of potje... het is nadien nog bruikbaar!

2. Hartverwarmend gedichtje

Schrijf een mooi gedichtje of rijmpje over de meter of peter in kwestie. En vraag op het einde of de persoon in kwestie zijn/haar meter of peter wil zijn. Een gedicht is super omdat het héél persoonlijk is en je kan het op allerlei manieren aanpakken: schrijven op een zelf geknutselde kaart, uitprinten in een tof font en plakken in een mooi kadertje of laat het door ons graveren op een houten bord mét de belangrijke vraag op het einde. De mogelijkheden zijn eindeloos en dit zal voor eeuwig een herinnering zijn om te koesteren voor alle partijen...

3. Persoonlijke brief

Schrijf een persoonlijke brief waarin je uitlegt waarom je juist deze persoon als meter of peter wil en waarom je het zo belangrijk vindt dat hij of zij deze rol op zich neemt. Spreek bijvoorbeeld in naam van je ongeboren lieveling en maak je  brief geheel in eigen stijl, hetzij vol humor of net bloedserieus :-) Deze brief kan je eventueel bij in onze houten doosjes met vraag voor meter of peter stoppen als extra duiding of touch.

4. Ballon of ballonnen

Verras de toekomstige meter of peter met een leuke, grote ballon met daarop dé vraag: "Wil jij mijn meter/peter zijn?". Je kan ook een trosje van vijf ballonnen geven en in elk van hen één van de woorden uit de vraag "Wil jij mijn meter/peter zijn?" steken... Zo moet men de vraag zelf nog ontcijferen en zoeken... Je kan dit doen bij een sociale aangelegenheid of je kan de verrassing ook verstoppen in zijn of haar huis met instructies erbij. Natuurlijk nog leuker wanneer je het stiekem filmt om nadien allemaal samen te bekijken en later met jullie lieveling te delen.

5. Speciaal fotoalbum 

Zoek een tof fotoalbum uit waarin je zelf foto's kan plakken. Plak in dit album de belangrijke momenten die jij zelf met de peter of meter hebt gedeeld en schrijf kort op de eerste pagina van het album waarom je graag hem/haar als peter/meter wil vragen. Het fotoalbum heeft nog ruim voldoende plaats, zo kan de peter of meter in kwestie mooie momenten met jullie kindje hierin vereeuwigen. En zo heb je niet alleen een origineel, hartverwarmend cadeau maar het is ook nog eens nuttig!

6. Originele video

Maak een persoonlijke video geheel in je eigen stijl waarin je uitlegt waarom deze persoon zo belangrijk is en waarom je hem of haar graag als meter of peter zou willen. Maak een QR-code van de video! Stuur op een sociale aangelegenheid waarbij jullie beiden aanwezig zijn een berichtje met de QR-code en filmen maar! Of laat de QR-code door ons graveren op een leuk houten bord met de naam van meter of peter. Er is veel mogelijk en met een video scoor je écht altijd! Zo tof ook om later aan jullie kindje te laten zien en zelf meermaals te herbekijken...

7. Gepersonaliseerde fles

Verras de toekomstige meter of peter met een gepersonaliseerde fles. Dit kan een fles gin of bier zijn, een fles van dé lievelingswijn of een fles zelfgemaakte limoncello... Ontwerp zelf een cool, persoonlijk etiket voor op de fles en integreer er dé speciale vraag of althans een hint in! Tips om de vragen wat leuker te maken: "Klein Duveltje zoekt trainer of scheidsrechter" voor bijvoorbeeld op een fles Duvel, "Wil jij mijn oriGINele peter zijn?" voor op een fles gin, "Let's WINE together!" of "Sip me baby one time... Oh godmother, will you be mine?" voor op een flesje wijn en "When life gives you lemons, make limoncello... or call your godfather/your godmother...!"

Mocht de peter of meter in kwestie graag koken, kan je natuurlijk ook atijd een fles speciale olie personaliseren. Bedenk je een toffe quote of ideetje voor op het etiket, het cadeau zal sowieso een succes zijn... 

8. Echo...echo...echo

Een schattig ideetje blijft het geven van een echo! Wie zegt dat je peter of meter pas mag vragen wanneer iedereen al weet dat jullie in blijde verwachting zijn? Je kan perfect een mooi kader zoeken of toffe kaart ontwerpen waarin je een echografie van jullie ieniemienie steekt mét de belangrijke vraag natuurlijk! Wij ontwierpen ook een super schattig bord met voetje om een echo op te bevestigen. Dit kan voor meerdere gelegenheden worden gebruikt, maar dus ook om jullie gekozen meter of peter te vragen ♥ Deze echo met vraag kan je kiezen met of zonder doos. Wanneer het houten bordje met echo nog in een doos steekt, blijft het mysterie nog ietsje langer duren... Zeker wanneer je dit op de bodem van de doos laat liggen en opvult met één van de favoriete snoepjes, parfum, thee, koffie, sigaren... van meter of peter. Of je kan het houten bord met echo en vraag ook verpakken met 10 lagen inpakpapier om hen te plagen. Gaan jullie zelf de spanning aan kunnen? :-)

9. Zoet... altijd goed

Is jullie toekomstige meter of peter een echte zoetekauw? Ga voor een leuke glazen pot met dé lievelingssnoepjes en leg op de bodem van de pot jullie belangrijke vraag... Als jullie de reactie op jullie vraag graag live zien, laat een sticker maken met dé vraag en kleef deze op de pot met lekkers en film het afgeven :-)

Misschien heeft de meter of peter to be een lievelingsgebak of taart... Altijd leuk om zelf te gaan bakken (van inzet gesproken) of jullie kunnen ook gewoon die heerlijke taart, cake of gebak bestellen bij de bakker! Hihi! Er zijn hele toffe caketoppers met die ene speciale vraag! Hoe tof is het om op een feestje of sociale aangelegenheid voor het dessert te zorgen? 

10. Schattige babykleding 

Kies de meest schattige sokjes of eerste slofjes uit en pak deze in met een hip papiertje. Of laat een rompertje bedrukken met dé vraag of de persoon in kwestie meter of peter wil zijn. Dit is misschien wat cliché maar blijft zo cute en een succes! 

Conclusie

Zoals je ziet zijn er toffe, originele manieren om jullie uitgekozen meter en peter voor jullie kindje te vragen. Het belangrijkste is dat jullie iets kiezen dat bij jullie én de persoon in kwestie past. Het is een speciaal moment dat je niet snel vergeten, dus maak er iets prachtig van!

Vragen?

  1. Moeten we meter en peter kiezen voordat ons kindje geboren is? Neen, dit hoeft niet. Jullie kunnen ook wachten tot na de geboorte van jullie kindje om meter en peter te vragen. Het is wel handig om dit vooraf te doen... Zo staan vaak de namen van meter en peter op het geboortekaartje en weet de buitenwereld ook meteen wie de uitverkoren rol mag vervullen.

  2. Kunnen meerdere personen meter of peter zijn? Traditioneel werd er één peter en één meter gekozen. Maar tegenwoordig is het niet meer gek om meerdere personen te vragen om meter of peter te zijn. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als jullie meerdere vrienden of familieleden hebben die graag deze rol op zich willen nemen. Bedenk wel... de taken zullen verdeeld worden en jullie hebben zelf ook wat meer werk bij verjaardagen, feestjes, cadeautjes...

  3. Moeten we iets speciaals geven als we iemand vragen om meter of peter te zijn? Neen, het is zeker niet noodzakelijk om een cadeau te geven als je iemand vraagt om meter of peter te zijn. Het gaat erom dat je deze persoon uitkiest omdat je hem of haar vertrouwt en omdat deze persoon een belangrijke rol zal spelen in het leven van je kindje. Doe waar jullie jezelf goed bij voelen!

  4. Wat zijn de taken van een meter en peter? De taken van meter en peter kunnen verschillen per persoon en per situatie. Over het algemeen zijn ze betrokken bij belangrijke momenten in het leven van je kindje, zoals de geboorte, het doopsel, de verjaardagen of het vormsel... Ook kunnen ze een belangrijke rol spelen in de opvoeding van je kindje, bijvoorbeeld als mentor of als vertrouwenspersoon. Het is aan jullie om deze taken te bespreken met de persoon die jullie vragen om meter of peter te zijn.